HJULKALENDER 2020

Lucka 09

Magnus och Per innan dagens runda

Dagens runda 32,86 km Rulltid 1:31:20.

På dagens runda hade jag sällskap av en hjälpryttare, min arbetskamrat Magnus! Hans cykel har dubbdäck på men min har inte det. Det gick ungefär lika snabbt runt Drevviken ändå. Jag tror dock att Magnus fick jobba lite hårdare än jag.

Det som är svårast att hålla varmt vid vintercykling är händer och fötter tycker jag, även vid hög puls tenderar de att bli kalla. Händerna är något lättare för det går att röra fingrarna och greja lite med bromsande och växlande. Fötterna däremot sitter i princip stilla i skorna hela tiden. Magnus påpekade dessutom att pedalerna, som skorna är fastklickade i, antagligen också sprider kyla till skosulan. Vinddraget bidrar ju också till nedkylning. Jag har faktiskt lindat in framsidan av mina cykelskor med aluminiumfolie i hopp om att det ska skydda tårna ytterligare lite mot vinddrag.

Det var roligt att ha någon att prata med på rundan och köra lite sight seeing över rundan och dess olika delmål. När jag cyklar ensam brukar jag bara få prata med mig själv och hälsa på Hjultomten och Hjul-Nisse.

Magnus och Per efter dagens runda