HJULKALENDER 2020

Lucka 13

LUCIA RACE nummerlapp framför ett fönster med en adventsljusstake

Dagens tävling
Löpning: 10 km, 54:18.8
Simning: 25 m, 00:22
Cykling: 30,58 km, 1:10:04

Idag är det race day! LUCIA TRIATHLON RACE. Jag deltar i LUCIA RACE och fyller på med cykling och simning för att få ihop ett triathlon. Det börjar med 10 km löpning, därefter ca 30 km cykling och sist ett dopp i Östersjön. Det kommer att vara ett dekonstruerat triathlon, med ganska långa byten mellan varje moment.

En fullständig racerapport kommer med en uppdatering här ikväll när allt är avklarat.

Racerapport

Per innan LUCIA RACE start

Självklart ska alltid något gå fel när det är lopp. Det började enligt plan med 10 km löpning. Det kändes väldigt bra med tanke på att jag inte sprungit längre distanser sen oktober. Det var en hel del glada tillrop längs löprundan, vilket gjorde att det kändes som ett riktigt lopp med publik! Efter ca en fjärdedel av loppet tog en annan löpare rygg på mig, vilket gjorde att jag höll någorlunda högt tempo den delen av loppet. Efter att till slut ha blivit omsprungen och påhejad av samma löpare försökte jag hålla tempot så löpningen skulle sluta under 55 min, vilket ju gick vägen!

Per gör segergest efter LUCIA RACE målgång, växling i LUCIA TRIATHLON RACE Närbild Per efter LUCIA RACE målgång, växling i LUCIA TRIATHLON RACE

Resterande delmoment gick inte back-to-back som normala triathlon utan var isärplockade med paus för lunch emellan. Efter lunch var ju planen att cykla till doppet i Östersjön. Tyvärr blev det ändring eftersom en av de yngre förmågorna i supportteamet (min familj) uppvisade en lätt feber. Därför fick cyklingen och simningen byta plats och doppet i Östersjön fick bli en simtur i Flaten istället.

Simningen blev mellan två bryggor vid ett av Flatenbaden. Det var mycket kallare än jag trodde och det gick faktiskt mycket bättre än jag trodde med! Jag har ingen exakt temperatur men det var Kallt grader Celsius. När det blir så kallt har jag inga riktiga referensramar men det var nog klart under 10 grader C i alla fall, kanske runt 4 grader C? Det var lite publik som hejade på simningen, mycket uppskattat!

Efter simningen blev det en cykelrunda runt Drevviken. Jag hade tänkt ta det ganska lugnt med tanke på att det är elva (11) dagar kvar av Hjulkalendern och dessutom hade jag redan hade sprungit 10 km. Jag hade dock laddat upp med kaffe, en bar och en gel så benen kändes klart laddade. Cykelturen började efter mörkret fallit. Det var väldigt fint att cykla runt och se marschaller i rondeller och julbelysning på hus. Det kändes som att det var ett riktigt lopp! Ganska snart insåg jag att det inte kommer att bli en återhämtningsrunda utan ett race istället. Kul! Benen svarade inte riktigt mot slutet men jag hade siktet på att klara cykeldelen under 1:10. De sista kilometrarna var fullt blås. Tyvärr hamnade jag bakom två bilar som fullständigt blockerade vägen när jag behövde köra förbi. Detta gjorde att jag precis missade 1:10 med fyra (4!) sekunder. Jag är ändå väldigt nöjd att det gick så bra att cykla!

Totalt sett så var LUCIA TRIATHLON RACE ett väldigt bra lopp. Jag var lite orolig över simningen och hur allt skulle gå med så mycket löpning och cykling halvvägs in i Hjulkalendern men det gick helt klart över förväntan.

Ett glas julmust post race

Efter loppet inmundigades säsongens återhämtningsdryck: Julmust!