HJULKALENDER 2020

Lucka 18

Per sitte på sin cykel och är trött

Dagens runda 30,19 km Rulltid 1:16:47.

Nu har jag ingen lust längre.

Den som har följt rundornas tider har sett att igår och idag har lagt på några minuter. Det började som ett försök till återhämtningsrunda igår men idag inser jag att det nog också är motivationen som tryter. När vi nu passerat tre fjärdedelar av luckorna till hjulafton och samlat in 21 000 kr har jag tappat motivationen. Folk runtomkring börjar gå på julledighet och det är skol­avslutningar. Jag vill bara ge upp, sätta mig ner och inte cykla varje dag längre.

Såhär vet jag att det är med lopp och framförallt uthållighets­lopp. Vanligt är ju att maratonlöpare tappar motivationen vid 14 km, ändå går de flesta startande i mål. Hjärnan ger ju upp när kroppen har gett 40%. Jag trodde faktiskt att detta skulle hända tidigare. Känslan är ju bara en känsla och den behöver nödvändigtvis inte återspegla omständigheterna.

Nu är delmål extremt viktiga. Glöm bort att det är sex dagar och sex rundor kvar. Beta av en dag i taget, en runda i taget, ett delmål på rundan i taget, ett tramptag i taget.

I slutändan handlar det inte om det kroppsliga utan det mentala. Jag ska ta mig i mål och får börja gräva fram motivation.