HJULKALENDER 2020

Lucka 19

Hjultomten

Dagens runda 29,43 km Rulltid 1:14:27.
Antal hjultomtar: 6
Antal snögubbar: 1
Antal glassgubbar: 1

Tack alla för ert stöd! Jag har aldrig planerat att ge upp, det kändes så igår bara. Igår passerade jag gränsen för vad min hjärna tycker och känner att jag klarar av. Det har jag struntat i många gånger förr. Så länge jag är frisk och hel kommer jag att cykla i mål på Hjulafton! Alla stöttande meddelanden ger publikkänsla såhär på upploppet, som i riktiga lopp. Det är precis då det behövs och hjälper mest, i alla fall för mig.

För att knyta an till gårdagens lucka kommer idag en Hjultomteparad. En bildexposé av rundans delmål med något sevärt. Första bilden ovan avbildar Hjultomten i Trollbäcken, 6,5 km efter start.

Hjultomtens kompis bakom träd med flaggor i bakgrunden

Några hundra meter efter Hjultomten står kompisen vid sidan av vägen. I bak­grunden går det också att skymta några flaggor som jag brukar använda för att avgöra vinden. Vindens riktning och styrka avgör lite hur hårt jag går ut på delsträckorna. Jag vill ju helst komma hem utan att bonka (vara helt slut på energi).

Hjul-Nisse och en snögubbe på en balkong

I Sågen ligger Hjultomtens verkstad och där står Hjul-Nisse och en snögubbe på en balkong, här är cirka en tredjedel av rundan avklarad.

En hjulgran på ett hustak vid en väg

Den långa temposträckan startar med en hjulgran på ett hustak och slutar med vyn av en hängbro för gång och cykel.

En hängbro över bilväg

Nu vet jag inte hur lång den här hängbron är men visste ni att Höga kusten-brons pelarspann bara är 70 m kortare än Golden Gate-brons?

En grön skylt som räknar cyklister

Strax innan rundan vänder upp halvvägs finns en räknare som räknar cyklister. Mina hjulkalenderrundor har hållt knappt 2% av det totala antalet cyklister som passerat här i december.

Cykelstyre i förgrunden vid en gång- och cykelväg jämte bilväg

Halvvägs på rundan känner ni igen från lucka 08. Det ser likadant ut fortfarande. Kartongbiten ligger också kvar.

Hjultomte och glassgubben säljer hjulgranar jämte bilväg

Innan nästa cyklisträknare står en Hjultomte och glassgubben och säljer hjulgranar. Här märkte jag att solen tittade fram på rundan. Jag såg min egen skugga när jag cyklade!

En grön skylt som räknar cyklister framför blå himmel

På nästa cyklisträknare motsvarar mina hjulkalenderrundor knappt 2% av det totala antalet cyklister i december. Det var drygt 2% i början av december. Här tittar det också fram blå himmel och jag har sol i ryggen!

Garagelängor jämte trottar och bilväg med blå himmel i bakgrunden

Ibland har jag kommit iväg lite för sent och fått ta jobbets korta morgonmöten (så kallade standups) ute i det fria. Då har jag stannat vid de här garage­längorna några gånger. Tydligen är jag nästan alltid lika sen om jag blir sen...

Avstängd bilväg jämte trottar med cykelväg med blå himmel i bakgrunden

Sista platta temposträckan. Bilvägen har stängts av i början av december. Jag brukar köra ut i vägen och trycka på ordentligt här. Nästan hemma här så nu behöver det inte sparas på några krafter.

Hjultomte sittandes vid skorsten med en stor hjultomte mellan husen

Idag såg jag en ny hjultomte! Den sitter vid en skorsten på ett hustak där jag fick punktering i lucka 14.

Hjultomte som står i en trädgård

Sista Hjultomten står i en trädgård. Härifrån är det cirka 5 km hem. Det har varit ganska hård motvind flera dagar, de dagarna behövs en sista kraft­ansträng­ning innan Hjul­kalender­rundans slut.

Tack igen alla för ert stöd! Nu börjar vi räkna ner dagarna och rullar vidare mot Hjulafton.