HJULKALENDER 2020

Lucka 23

Skugga av en cyklist vid landsväg

Dagens runda 33,46 km Rulltid 1:17:04.

Idag, dan före dopparedan, är jag inte hemma utan på en annan plats för julfirandet. Här är det enkel standard utan rinnande vatten så det blir inga discoduschar efter rundan. Med en hink vatten från Östersjön firade jag att insamlingsmålet nåddes igår!

Dagens runda var den andra med sol i december! Det är första gången jag cyklar här så jag har inte satt upp några delmål heller. Stor del av rundan är dock i princip helt platt och rak så nu var det upp till bevis för tempo­körningen. Det blev ju heller inga stopp vid trafikljus, det är ovant att sitta på cykeln hela rundan i sträck.

Ett cykeltips jag inte nämnde i lucka 19 var att ha någon slags glasögon på sig när man cyklar. Kom att tänka på det idag när jag cyklade på grus en del av rundan. Det är bra när det går lite fortare, om det regnar eller snöar, som skydd mot grejer som skvätter upp i ansiktet, insekts­skydd osv. Jag har begåvats superkraften att jag gråter när det blåser också, då är det bra med glasögon för att kunna bibehålla synförmågan. För många år sen började jag använda ett par vanliga skydds­glas­ögon som man hittar i byggvaruhus. De funkar bra, är billiga, lätta, täcker bra, inskränker inte synfältet speciellt. På sommaren funkar solglasögon fint. Idag hade det faktiskt behövts solskydd, inte de genomskinliga jag hade!

Nu är insamlingen uppe i 27 000 kr! Gällande insamlingen är det värt att nämna att pengarna som samlats in till Barncancerfonden mestadels går till forskning men en stor andel går även till råd och stöd för drabbade och familjer. Läs mer om hur din gåva används på Barncancerfondens hemsida.

I morgon är det Hjulafton och därmed sista luckan och sista rundan rundan i Hjulkalendern!